Archief

De muts van de schildpad

Speelt van 29 juni 2016 tot en met 30 juni 2016

Drie koppels gaan samen met vakantie naar een tamelijk afgelegen bestemming.

Meer info

Oedipus

Speelt van 29 december 2015 tot en met 30 december 2015

In de Oedipusmythe beloofde het Orakel aan koning Laios een lang verwachte erfgenaam maar werd tegelijk gewaarschuwd dat hij door de hand van zijn eigen kind zou omkomen. Om dit te voorkomen zou de koning zich van zijn pasgeboren zoon ontdoen. Hij sneed de pezen in de voeten van zijn zoontje door (Oedipus betekent letterlijk gezwollen voeten) en gaf de hoeder van de koninklijke kudde de opdracht het kind naar de bergen te brengen en daar achter te laten. De herder die de baby moest achterlaten, kon het echter niet over zijn hart krijgen zoiets te moeten doen. In de bergen schonk hij de baby aan een bevriend herder van buurstad Korinthe. Deze bracht het kind bij het kinderloos koningspaar Polybus en Periboea waar Oedipus opgroeide als hun zoon en erfgenaam. Later hoorde Oedipus van het Orakel dat hij zijn vader (die hij echter niet kent), zou vermoorden en met zijn moeder zou trouwen. Uit angst hiervoor ontvluchtte hij daarop Korinthe.

Meer info

Hamlet

Speelt van 15 december 2015 tot en met 24 juni 2016

De geest van Hamlets echte vader spookt 's nachts rond het kasteel. Op een nacht vertelt de geest aan Hamlet dat hij werd vermoord en hoe dit gebeurde. Ook vertelt hij dat Claudius de moordenaar is. Hamlet weet niet wat hij moet doen. Spreekt de geest de waarheid of proberen duistere krachten hem tot slechtheid te verleiden? Moet Hamlet wraak nemen op Claudius? Pas helemaal op het einde van het verhaal doodt Hamlet zijn oom, de moordenaar van zijn vader.

Meer info

Kabeljauw in botersaus

Speelt van 15 december 2015 tot en met 24 juni 2016

Roger's huwelijk is aan het uitdoven. Wanneer hij verliefd wordt op iemand anders, is zijn vrouw, Annemie in alle staten. Luc, een vrouwenjager van het ergste soort, en beste vriend van Roger, denkt de oplossing te weten...

Meer info

Sponsors